Aproape 460 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat, în perioada 01 – 03 iunie a.c., acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 460 conducători.

„Au fost constatate 8 infracţiuni şi aplicate 195 sancţiuni contravenționale, în valoare de 74.620 lei. De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere, din care 5 pentru alcool, 6 pentru viteză și 9 pentru alte abateri şi retrase 10 certificate de înmatriculare”, a arătat sursa citată.

Poliția Suceava a arătat că sâmbătă, 2 iunie a.c., la ora 16.11, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza localităţii Cacica, autoturismul condus de un bărbat de 60 ani din comuna Dărmănești.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)

loading...