Măsură de stimulare a angajatorilor care angajează tineri stagiari. Precizări ale AJOFM Suceava privind stagiatura tinerilor care au absolvit studii superioare.


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, Dănuţ Mihai Burgheaua, a declarat, vineri, că stagiatura absolvenților cu studii superioare este  o măsură de stimulare a angajatorilor și de compensare a lipsei de experință a celor care s-au hotărât să debuteze în cariera profesională.

Burgheaua a precizat într-un comunicat de presă că prin încheierea unei convenții cu AJOFM Suceava, angajatorul care încadrează absolventul și organizează o perioadă de  stagiu de 6 luni la locul de muncă, decontează lunar 1350 lei pentru fiecare absolvent cu studii superioare, pe toată durata stagiaturii.

El a spus că pentru derularea stagiaturii, angajatorul încheie un contract de stagiu cu absolventul, anexă la contractul individual de muncă cu durata determinată de 6 luni,   și desemnează un mentor din rândul salariaților calificați  în domeniul de debut profesional al absolventului, în scopul de a ajuta stagiarul să atingă nivelul de competențe și deprinderile practice vizate de angajator.

“Mentorul poate coordona concomitent trei stagiari și face parte din comisia de evaluare a absolventului, desemnată de angajator la finalul perioadei de stagiu. Dacă stagiarul nu promovează etapa de evaluare, contractul individual de muncă încetează exclusiv, printr-o notificare scrisă, fără preaviz. Stagiarul suportă cheltuielile de pregătire profesională, dacă demisionează în perioada de stagiatură stabilită prin actual adițional”, a mai spus Burgheaua.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de