Vizita comisiei de evaluare în vederea reacreditării Spitalului municipal Rădăuţi, programată în ultima decadă a lunii iulie


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal “Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că vizita comisiei de evaluare în vederea reacreditării unităţii spitaliceşti este programată începând cu data de 23 iulie 2018.

Andronachi a spus că procesul de pregătire în vederea reacreditării spitalului este în plină desfăşurare la spitalul rădăuţean.

De menţionat este că Spitalul municipal Rădăuţi a trecut cu bine de prima etapă, cea a previzitei, în care Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate(ANMCS) a verificat documentele înregistrate şi depuse de spital, în a doua etapă are loc vizita propriu-zisă a comisiei de evaluare în vederea acreditării.

 

Reamintim că Spitalul municipal Rădăuţi a fost acreditat în anul 2013 fiind clasificat în categoria spitalelor cu nivel de competenţă IV.

 

Potrivit legislaţiei, acreditarea spitalelor este valabilă cinci ani şi reprezintă o condiţie obligatorie pentru încheierea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de