ANI: Viceprimarul orașului Milișăuți, Vichenție Popescu, în conflict de interese după ce a stabilit că fiul său este câștigător al unei licitații organizată de Primărie


Intră acum și în grupul de

Agenția Națională de Integritate a anunțat, miercuri, că viceprimarul orașului Milișăuți, Vicenție Popescu, este acuzat de conflict de interese administrativ întrucât a stabilit că fiul său a câștigat o licitație organizată de Primărie.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012-2016, Vicenție Popescu, a participat, în calitate de consilier local, la o serie de sedințe ale Consiliului Local, fără a anunța la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în problemele supuse dezbaterilor.

Sursa citată arată că, de asemenea, acesta a deținut calitatea de președinte al Comisiei de licitație pentru închirierea, arendarea, concesionarea sau vânzarea bunurilor aparținând domeniul public sau privat a orașului Milișăuți, analizând ofertele depuse și semnând un Proces verbal prin care s-a stabilit că fiul său este câștigătorul unui teren în suprafață de 4.589 mp.

Potrivit legii, „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Inspectorii de integritate susțin că Vicenție Popescu a  încălcat dispozițiile art. 70, art. 71, art. 76, alin. (1) și ale art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și dispozițiile art. 75, lit. a)  și art. 77 din Legea nr. 393/2004.(N.B.)


Intră acum și în grupul de