Poliția Locală Suceava: Cinci persoane amendate cu 900 de lei pentru că fumau în Bazar. Alte 15 persoane au fost avertizare scris sau verbal. Ovidiu Doroftei: Cumpărătorii și comercianții au fost avertizați de nenumărate ori și cunosc legea


Intră acum și în grupul de

Poliția Locală Suceava a început aplicarea de amenzi celor depistați că fumează în Bazar, iar cinci persoane au primit amenzi de 900 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Locale Suceava, la sfârșitul săptămânii trecute, în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava, a avut loc o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor art.3 alin.1 din Legea 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Potrivit comunicatului, articolul de lege la care face referire prevede: ”se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii”.

În urma acțiunii desfășurate, poliţişti locali din cadrul Poliției Locale Suceava respectiv Serviciului de Ordine Publică și Pază nr.2 , au avut în vedere ca în intervalul orar stabilit să efectueze verificări privind respectarea prevederilor art.3 alin.1 din Legea 15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun  și pentru aplicarea măsurilor care se impun.

Sursa citată arată că, în urma  acțiunii  au fost aplicate  20 de sancțiuni contravenționale din care 5 amenzi la Legea 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 , în valoare de 900 lei, 10 avertismente scrise la Legea 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 și 5 avertismente verbale la Legea 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002.

Directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a subliniat că de la 1 iunie sunt lipite la toate intrările din Complexul  Comercial Bazar afișe care cuprind obligații și interdicții privind fumatul, iar atât cumpărătorii, dar mai ales comercianții  au fost avertizați verbal de nenumărate ori, cunoscând obligațiile și interdicțiile din spațiile publice , referitor la consumul produselor din tutun.

„Astfel de acțiuni vor continua și în perioada ce urmează privind respectarea prevederilor art.3 alin.1 din Legea 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, pentru a evita  producerea unei situații neplăcute ( producerea de incendii ) și ca urmare să fie întreruptă activitatea comercială în Complexul Comercial Bazar din Municpiul Suceava”, a menționat directorul Poliției Locale Suceava.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de