USV alocă 38 de locuri fără taxă, la licență, pentru absolvenții liceelor din mediul rural


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava alocă, pentru anul universitar 2018 – 2019, pentru studiile de licență – zi, de la cele zece facultăți, 38 de locuri fără taxă pentru absolvenții liceelor din mediul rural.

Potrivit ofertei de școlarizare pentru anul universitar 2018 – 2019, de la USV, cele mai multe locuri pentru tinerii cu diplomă de bacalaureat, care au absolvit licee din mediul rural, se regăsesc la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, iar cele mai puține la Facultatea de Inginerie Alimentară și la Facultatea de Științe ale Educației.

Astfel, la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul USV sunt atribuite 9 locuri bugetate, la Facultatea de Educație Fizică și Sport 6 locuri, în timp ce la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării sunt atribuite câte 5 locuri.

De asemenea, absolvenții liceelor din mediul rural au la dispoziție câte 2 locuri la Facultatea de Drept și Științe Administrative, la Facultatea de Istorie și Geografie și la Facultatea de Silvicultură.

Un singur loc este prevăzut la Facultatea de Științe ale Educației, dar și la Facultatea de Inginerie Alimentară.

Precizăm că Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a anunțat, la începutul acestei luni, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, că absolvenții de licee aflate în mediul rural vor avea la dispoziție, începând cu anul universitar 2018 – 2019, 2.000 de locuri speciale la admiterea la facultate, așa cum se întâmplă și în cazul romilor sau a etnicilor români.

În ceea ce privește locurile alocate romilor, USV a prevăzut pentru admiterea din acest an 10 locuri bugete la studiile de licență, respectiv câte un loc pentru fiecare facultate din cadrul universității.

Potrivit Calendarului de admitere, înscrierile pentru prima sesiune au loc în perioada 9-19 iulie, fără sâmbătă și duminică, urmând ca probele de concurs să se desfășoare în zilele de 18 și 19 iulie. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 20 iulie, iar depunerea contestaţiilor pentru data de 20 iulie, între orele 13.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 23 iulie, urmând ca înmatriculările să se desfășoare între 23 și 26 iulie, pe 27 iulie urmând să fie afișate și rezultatele finale.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de