Doi adolescenți s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși de polițiștii din Vicovu de Sus și Marginea la volanul unor mașini


Intră acum și în grupul de

Doi adolescenți, un băiat de 15 ani din comuna Ulma și o fată de 16 ani din comuna Satu Mare, s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși de polițiști la volanul unor mașini.

Potrivit IPJ Suceava, luni, 18 iunie a.c., în jurul orei 17.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DC Nisipitu, din comuna Ulma, autoturismul condus de un localnic de 15 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că adolescentul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În acest caz polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, marți, 19 iunie a.c., la ora 00.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 41 din comuna Satu Mare, autoturismul condus de o tânără de 16 ani din localitate, în care se afla, în calitate de pasager, un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minora nu deţine permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat spre a fi condus de tânărul de 21 de ani, care cunoștea faptul că aceasta nu posedă permis de conducere”, a precizat IPJ Suceava.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, tânăra fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

De asemenea, tânărul de 21 de ani este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de