Țigări de contrabandă de peste 40.000 de lei depistate de polițiștii de frontieră suceveni la Brodina după ce au supravegheat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Un tânăr de 19 ani a recunoscut că autoturismul e al lui


Intră acum și în grupul de

Țigări de contrabandă de peste 40.000 de lei au fost depistate, vineri, de polițiștii de frontieră suceveni la Brodina într-un autoturism și în apropierea mașinii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat pe raza comunei Brodina un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Marea Britanie, dar din cauză că existau suspiciuni că în acesta se afla țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră au procedat la supravegherea mașinii.

La scurt timp, la fața locului și-a făcut apariția un tânăr de 19 ani, Marius C., care a declarat că autoturismul îi aparține, iar în prezența acestuia s-a efectuat un control asupra mașinii ocazie cu care în portbagaj a fost descoperit un colet cu țigări.

De asemenea, polițiștii de frontieră au verificat zona, iar în imediata apropiere au mai fost descoperite încă șase colete cu țigări, din același lot.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 3.474 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în acest caz se fac cercetări pentru contrabandă. Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Un alt caz a fost înregistrat vineri seara,  în jurul orei 19:30, la P.T.F. Siret, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român Gheorghe R., în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Honda, înmatriculat în România.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în barele de protecție, în semiaripi și sub blindajele de protecție de sub autoturism, cantitatea de 1.300 pachete de țigări,de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de