Alți trei candidaţi suceveni au fost eliminaţi din Bacalaureat. Doi aveau telefonul mobil la ei, iar al treilea a preluat o ciornă de la un coleg. La proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului au absentat 458 de candidaţi suceveni.


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, miercuri, că la proba Ec-obligatorie a profilului din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat s-au înscris 5217 candidaţi, din care au fost prezenţi 4756 de candidaţi, reprezentând 91,16 la sută, iar dintre aceştia 3080 au susţinut proba scrisă la matematică şi 1676 la istorie.

El a spus că la această probă au absentat 458 de candidaţi, dintre care 363 la proba scrisă la matematică şi 95 la istorie.

Anuţei a precizat că trei candidaţi au fost eliminaţi, miercuri, din examen, doi dintre ei, care susţineau proba scrisă la istorie, unul de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava şi unul de la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus, au avut la ei telefonul mobil, iar cel de al treilea candidat de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care susţinea proba scrisă la matematică, a fost depistat cu o ciornă preluată de la un coleg.

Alți doi candidați suceveni au fost eliminați, luni, din Bacalaureat pentru că aveau telefonul mobil cu ei la proba de Limba română.

De precizat este că 241 de absolvenţi de liceu au susținut proba Ec-obligatorie a profilului  în serii anterioare și au solicitat recunoașterea probei.

La Proba Ed – Proba la alegere a profilului și specializării (fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie), ce urmează să aibă loc joi, 28 iunie, sunt înscrişi 5458 de candidaţi, din care 226 au susţinut proba în serii anterioare şi au solicitat recunoaşterea probei, iar

5232 de candidaţi vor susţine această probă,  din care 243 la fizică, 1808 la biologie, 155 la chimie, 349 la informatică, 1283 la geografie, 1201 la logică, argumentare și comunicare, 72 la psihologie, 15 la economie, 84 la sociologie şi 22 filosofie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, pentru probele scrise ale Bacalaureatului, în judeţul Suceava au fost aprobate 16 centre de examen în urma rearondărilor (conform legii – pentru a funcționa un centru de examen trebuie să aibă minim 250 de candidați), iar cinci dintre aceste centre de examen vor funcționa cu subcomisii.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de