Țigări în valoare de peste 150.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră din Brodina după ce au tras cinci focuri de armă

Polițiștii de frontieră din Brodina au descoperit țigări de peste 150.000 lei, după ce au tras cinci focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști, care au reușit însă să fugă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri,27 iunie a.c., în jurul orei 06.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina a observat un grup de persoane care transporta către localitatea Straja mai multe colete voluminoase.

„Lucrătorii noștri au intervenit pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și pentru că persoanele în cauză nu s-au supus, au fost trase 5 focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

În urma executării focurilor de avertisment, persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au dispersat spre interiorul localității Straja”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului, în zonă fiind descoperite 6 colete care conțineau cantitatea de 13.500 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

Astfel, întreaga cantitate de ţigări în valoare de 157.950 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar polițiștii fac în continuare verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

(M.T.)

loading...