Șeful IGSU a ajuns în județul Suceava pentru a vedea situația după inundații. În județ circulația rutieră este îngreunată de DN 17 la Frasin și pe DN 15 la Praxia și întreruptă la Broșteni și Doroteia


Intră acum și în grupul de

Șeful IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi, a ajuns în județul Suceava, pentru monitorizarea și evaluarea zonelor afectate de inundații.

El a inspectat situația din zona Boroaia, dar și din zona Gura Humorului.

Sute de pompieri militari acționează în prezent pentru limitarea efectelor inundațiilor din județ.

Ploile abundente din ultimele ore au generat inundații în județul Suceava fiind afectate 16 localități, respectiv Doroteia, Slatina, Straja, Brodina, Boroaia, Berchișesti, Solca, Gura Humorului, Frasin, Capu Codrului, Rădăuți, Neagra, Stulpicani, Capu Câmpului, Vatra Dornei și Broșteni.

Echipele de intervenție au intervenit și continuă intervențiile pentru evacuarea apei din 40 de locuințe, 35 de anexe, 58 de curți și 18 beciuri.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea  aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, circulația rutieră este afectată pe mai multe drumuri.

Astfel, în județul Suceava, la ora 18:30 se circulă îngreunat pe DN17 Suceava – Vatra Dornei, la km 214+500 de metri, în zona localităţii Frasin şi DN15C Spătăreşti – Târgu Neamţ, în zona localităţii Praxia (la km 64);

Totodată, în județ sunt două drumuri județene cu circulația întreruptă.

Astfel, pe DJ 174A, pe raza localităţii Broşteni şi DJ 177A, în zona localităţii Doroteia circulația rutieră este întreruptă.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de