Cușnir, după ce pasajul spre Bazar a fost inundat de râul Suceava: Realizarea acestui pasaj pe sub un pod este un atac la siguranța cetățenilor. De doi ani am cerut pasaj suprateran

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a sesizat, sâmbătă, că pasajul spre Centrul Comerical Bazar pe sub podul care traversează râul Suceava a fost inundat de apele râului și a apreciat că acest pasaj este un atac la siguranța sucevenilor și că de doi ani cere să se realizeze un pasaj suprateran.

Vă prezentăm intergal comunicatul transmis de președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir.

„De vreo 2 ani de zile încercăm să îi lămurim pe Ion Lungu și pe locotenentul său Lucian Harșovschi că pasajul pietonal pe sub podul din zona Bazarului este o ofensă adusă demnității sucevenilor. Nu este permis să obligi oamenii să se deplaseze ca oile printr-o lunca înnămolită mai ales că femeile cu copii mici, în căruț, sau persoanele cu dizabilități nu au nici o șansă să folosească acest așa zis pasaj. Pasajul pe sub podul din zona Bazarului este creația lui Harșovschi lăudată la vremea respectivă de către Ion Lungu.

Faptul că atât l-a dus mintea pe viceprimarul Harșovschi, că în locul unei pasarele supraterane, civilizate, să amenajeze un pasaj pe sub pod, în zona inundabilă a râului Suceava, nu ne miră. Atât poate, atât face. Nu ne miră nici faptul că viceprimarului Harșovschi nu îi pasă de condițiile în care se deplasează sucevenii din zona Bazar înspre zona Iulius Mall.

Dar în plină perioada de coduri de inundații, când de 10 zile sunt avertizări de ploi și creșteri ale debitelor râurilor, să nu îți pase de siguranța celor pe care i-ai obligat să meargă prin zona inundabilă a răului Suceava este mai mult decât nesimțire, este un atac la siguranța cetățenilor. De unde să știe Lucian Harșovschi problemele sucevenilor dacă el, viceprimarul Sucevei, locuiește în Moara? Dar dacă vine o viitură și sunt surprinși niște oameni care nu au altă varianta, ce se face Harșovschi, pe cine va da vina, pe vremea nefavorabilă?

Asta fac Ion Lungu și locotenentul său Lucian Harșovschi de 14 ani: atacă demnitatea, liniștea dar și siguranța sucevenilor. Și din acest motiv avem obligația să facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca bătaia de joc la adresa sucevenilor să înceteze; vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a le reda sucevenilor mândria și demnitatea”, se arată în comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir. (N.B.)

loading...