La Straja, un contrabandist a lovit cu mașina pe care o conducea autospeciala Poliției de Frontieră. Polițiștii au tras 12 focuri de armă, dar suspectul a reușit să fugă abandonând țigări de contrabandă de peste 200.000 de lei

Polițiștii de frontieră suceveni au capturat țigări de contrabandă de peste 200.000 de lei aflate într-un autoturism al cărui șofer a reușit să fugă după ce lovit cu mașina pe care o conducea autospeciala în care se aflau polițiștii de frontieră după ce aceștia au tras focuri de avertisment pentru a-l determina să oprească.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că luni polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.

 În aceste condiții, oamenii legii au efectuat somațiile legale prin voce, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale în vigoare.

Pe timpul urmăririi, în încercarea de a scăpa, şoferul a acoşat autospeciala Poliţiei de Frontieră, după care a abandonat autoturismul reușind să fugă profitând de vegetația din zonă și întuneric.

Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări, motiv pentru care a fost dusă la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.500 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare de 205.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, în acest caz poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale, precizează sursa citată. (N.B.)

loading...