(VIDEO) Lucările la podul de la Milișăuți de pe DN 2H, afectat de viitura de pe râul Suceava, ar urma să înceapă de săptămâna viitoare, în regim de urgență, anunță prefectul Mirela Adomnicăi


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, marți, în cadrul Interviurilor News Bucovina că problema podului de peste râul Suceava de la Milișăuți afectat de viitura de pe râul Suceava ar urma să intre în reparații de săptămâna viitoare, în regim de urgență.

Adomnicăi a explicat că în ceea ce privește podul de pe DN 2 H a discutat cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași care gestionează infrastructura rutieră națională din județ.

Ea a spus că încă de duminică a înaintat documentația către DRDP Iași.

„Ieri a fost o comisie la fața locului, a întocmit o notă de constatare preliminară în ceea ce privește pagubele, problema constatată”, a spus prefectul.

Adomnicăi a menționat că marți dimineață s-a întrunit o comisie de experți care va întocmi în regim de urgență un raport de expertiză astfel încât pentru ședința de joi a Guvernului să fie estimată o sumă necesară pentru lucrări.

„Să discutăm de începerea lucrărilor, în regim de urgență, de săptămâna viitoare”, a spus prefectul.

Podul peste râul Suceava de la Milișăuți a fost închis traficului de duminică dimineața după ce o pilă(pilon) a acestuia s-a deplasat și exista riscul prăbușirii.

În prezent traficul rutier se desfășoară pe rute alternative. (T.B.)


Intră acum și în grupul de