O uliță din Capu Codrului s-a surpat sub o mașină de pompieri ce intervenea la un incendiu puternic produs într-o gospodărie. Autospeciala s-a răsturnat pe o parte, iar echipajul din mașină nu a suferit răni

Un puternic incendiu s-a produs, luni, la o gospodărie din Capu Codrului, iar  în timpul intervenției, un drum s-a surpat sub o mașină de pompieri ce aducea apă, autospeciala răsturnându-se pe o parte, iar cei doi pompieri din interior nu au suferit răni.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentelor de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Păltinoasa, au intervenit, luni, cu 6 autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Capu Codrului, din comuna Păltinoasa.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga locuință, la o bucătărie de vară (anexă de locuit) și la proprietatea învecinată.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa șase ore.

În incendiu au ars un atelier de tâmplărie pe 30 mp, un depozit de furaje pe 30 mp, un adăpost de animale pe 50 mp, două magazii corp comun pe 50 mp, acoperișul, podul și mansarda locuinței pe aproximativ 110 mp și circa 10 tone de furaje. S-au degradat tavanul, pereții, tâmplăria și instalațiile casei, mobilier, electrocasnice, materiale textile și altele.

Totodată, în incendiu au pierit 3 bovine și 30 de păsări de curte.

ISU Suceava menționează că în timpul intervenției, o autospecială a subunității din Gura Humorului, care transporta apă pentru mașinile de intervenție aflate la locul incendiului, în timp ce rula pe o uliță a satului, din piatră și pământ și cu o lățime de trei metri, structura drumului a cedat și s-a surpat, din cauza deteriorării în urma ploilor abundente din ultima perioadă, iar acest lucru a determinat ca autospeciala să intre în balans și să se răstoarne pe o parte, în afara carosabilului.

Din fericire, cei doi pompieri militari care se aflau în mașină nu au fost răniți.

De asemenea, autospeciala a suferit avarii minore, iar intervenția nu a fost afectată de acest incident, incendiul la acea oră fiind localizat, iar la fața locului erau prezente încă 5 autospeciale care au asigurat continuitate pentru furnizarea apei și lichidarea ultimelor focare.

Sursa citată precizează că incendiul a izbucnit din atelierul de tâmplărie din cauza unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Prin intervenția lor pompierii au salvat o parte a casei de locuit, bucătăria de vară (anexa de locuit) și gospodăria învecinată, precum și două bovine, un cal, o oaie și 10 păsări de curte. (N.B.)

loading...