Curs gratuit de prim ajutor în caz de accidente casnice, oferit de Crucea Roșie și Salvamont Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Un curs gratuit de prim ajutor  în cazul producerii de accidente casnice va fi oferit miercuri după amiaza de Crucea Roșie și Salvamont Vatra Dornei.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, acțiunea se desfășoară de Ziua Crucii Roșii Române.

Astfel, Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva „pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie”.

Printre semnatarii actului de înfiinţare a Crucii Roşii Române (CRR) se regăseau importante personalităţi ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino şi dr. Carol Davila.

Cu această ocazie, Crucea Roșie Română – Vatra Dornei în parteneriat cu Salvamont Vatra Dornei organizează, miercuri între orele 17:00 – 19:00 un curs de prim ajutor cu ocazia Zilei Crucii Roșii Române. Tema din acest an va fi acordarea primului ajutor în caz de accidente casnice și se referă la toate evenimentele neașteptate care pot apărea acasă și pot provoca răni sau deces.

Primul ajutor reduce vulnerabilitățile și ajută la construirea unor comunități mai puternice, se arată în comunicatul organizatorilor. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de