Jandarmii montani suceveni se pregătesc în Masivul Rarău pentru a răspunde prompt la evenimentele din zonele montane greu accesibile sesizate prin 112


Intră acum și în grupul de

 

Jandarmii montani suceveni vor participa, joi,  în zona Masivului Rarău, la un exercițiu complex de pregătire organizat în scopul verificării și îmbunătățirii capacității de răspuns și intervenție la evenimentele sesizate prin 112 înregistrate în zonele montane greu accesibile.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, tematica exercițiului vizează procedurile de căutare și salvare a persoanelor rătăcite și accidentate în zona montană, managementul informațiilor și coordonarea resurselor, iar la activități participă cu efective și Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Serviciul Public Salvamont Suceava și Direcția Silvică Suceava.

 

Exercițiul se va desfășuara cu sprijinul Primăriei Pojorâta și beneficiază de sprijinul aerian asigurat de Inspectoratul General de Aviație din cadrul M.A.I. și departiciparea a doi instructori de la Centrul de Perfecționare a PregătiriiCadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

 

Exercițiul va  începe în jurul orei 08:30 la Cabana Rarău, după care se va începe deplasarea către locul de desfășurare  la circa 4 kilometri în zona Popii Rarăului.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de