Un transport de pâine transportat în condiții de igienă necorespunzătoare și fără documente de proveniență a fost confiscat de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au făcut în ultima perioadă verificări în rândul comercianților ambulanți, dar și al transportatorilor de produse alimentare, fiind constatate împreună cu partenerii instituționali abateri care pun în pericol siguranța și sănătatea cetățenilor.

Astfel, la data de 11 iulie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava au depistat în trafic, pe DN29, un bărbat de 65 de ani care conducea o autoutilitară în care transporta peste 120 de kg. de produse de panificație.

Mijlocul de transport nu era autorizat pentru transportul unor astfel de produse, iar produsele nu erau însoțite de documente de calitate și erau depozitate în autoutilitară în condiții de igienă necorespunzătoare. Șoferul a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în baza OUG 195/2002 modificată, fiind sesizată și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava. Pentru neregulile constatate și pericolul reprezentat pentru siguranța cetățenilor, specialiștii din cadrul DSVSA Suceava au aplicat, de asemenea, o sancțiune contravențională în valoare de 5000 lei. Peste 500 de produse de panificație (pâine și alte sortimente) au fost confiscate.

Polițiștii atrag atenția agenților economici să respecte legislația privind actele de comerț și să manifeste responsabilitate față de siguranța cetățenilor în ceea ce privește calitatea produselor comercializate. De asemenea, polițiștii recomandă turiștilor dar și sucevenilor să cumpere alimente doar din unitățile autorizate și să nu încurajeze comerțul ilicit care poate avea efecte nefaste nu doar sub impactul financiar dar și al sănătății persoanei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de