Viceprimarul Marian Andronache: Programul de reabilitare a blocurilor de locuințe este mai ușor de accesat și cu lucrări mai complexe, iar locatarii trebuie să achite doar 10 la sută din costuri. 71 de asociații de proprietari din Suceava au trimis deja că doresc să acceseze acest program


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat, miercuri, pentru News Bucovina, că programul guvernamental pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe este mult mai ușor de accesat în condițiile în care Guvernul asigură 60 la sută din fonduri, iar local se asigură restul de 40 la sută, din care minim 10 la sută va fi asigurată de locatari prin asociațiile de proprietari, iar restul de 30 la sută de Primărie.

Andronache a spus că progamul prevede, pe lângă izolarea termică a blocurilor și refacerea sistemului de încălzire, repararea conductelor de apă caldă menajeră, a celor pentru apa potabilă și cele de canalizare, a trotuarelor de protecție, montarea de aparate de măsurare a consumului de căldură și apă caldă.

El a spus că Ministerul Dezvoltării Regionale a transmis Primăriei Suceava  o adresă prin care solicită informații legate de necesarul pentru acest municipiu, iar municipalitatea a transmis deja solicitări de acest fel către 100 de asociații de proprietari, iar 71 dintre ele au transmis deja că doresc să intre în program.

De menționat, a spus Andronache, este că programul se referă doar la blocurile de locuințe construite în perioada 1950-1990.

El a subliniat că programul pare destut de generos pentru că prevede lucrări mai complexe față de programul inițial din 2009 și că există și scutiri de la plată pentru persoanele aflate în dificultate financiară sau care sunt cu grad de handicap.

Viceprimarul Sucevei a precizat că programul ar urma să fie pus în aplicare începând din anul 2019.


Intră acum și în grupul de