Copil de 16 ani din Bălcăuți depistat la volan în timp ce conducea pe un drum județean sub supravegherea mamei sale. Mama și copilul sunt acum cercetați penal


Intră acum și în grupul de

O femeie de 45 de ani din Bălcăuți și fiul ei de 16 ani sunt cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier după ce femeia i-a permis copilului să șofeze pe un drum județean știind că acesta nu deține permis de conducere.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri după amiaza, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, aflându-se în serviciul de patrulare, au observat că pe DJ 209D, pe raza comunei Calafindești, circula un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc dreapta și a oprit pe sensul de mers pe care se deplasa.

 Cu ocazia interceptării autoturismului, s-a constatat că era condus de un minor de 16 ani din Bălcăuți care, imediat după oprire, a trecut pe scaunul din dreapta față, iar mama acestuia, care se aflase anterior pe acel loc a coborât și a venit spre locul conducătorului auto.

Mama copilului a spus că ea a condus autoturismul în cauză de la locuința sa din com. Bălcăuți, până în com. Calafindești, iar la întoarcere l-a lăsat pe fiul său de 16 ani să conducă autoturismul în cauză pe drumurile publice, deși acesta nu deține permis de conducere.

 În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de