Peste 50 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU și voluntari au căutat o noapte întreagă o bătrână de 82 de ani, bolnavă de Alzheimer, din comuna Ciprian Porumbescu care dispăruse de acasă. Femeia a fost găsită la circa un kilometru de casă

Peste 50 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU și voluntari au căutat în noaptea de vineri spre sâmbătă o bătrână de 82 de ani, bolnavă de Alzheimer, din comuna Ciprian Porumbescu și care a dispărut de acasă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara, în jurul orei 22:30, polițiștii SPR 9 Moara, au fost sesizați direct de un bărbat din Suceava care a anunțat că o rudă a sa,  respectiv o bătrână de 82 de ani, bolnavă de Alzheimer, a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit.

Din primele verificări efectuate a rezultat că  bătrâna locuiește împreună cu fiul său și familia acestuia, în comuna Ciprian Porumbescu. Femeia este diagnosticată cu multiple afecțiuni medicale, iar vineri la ora 16:30, a ieșit din curte pentru a se plimba pe imașul din fața locuinței, cum obișnuiește.

În jurul orei 17:00, fiul ei a observat că mama sa nu se află pe imaș, motiv pentru care a mers să o caute, totodată a alertat rudele, cărora le-a solicitat sprijinul. Au căutat-o până în jurul orelor 21.30, când au sesizat poliția.

 Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au efectuat căutări în zonă și au solicitat sprijinul echipajelor din cadrul Poliției Municipiului Suceava, a echipajelor de jandarmi din cadrul IJJ Suceava și lucrătorilor ISU Suceava, deoarece în zonă se află un pârâu cu o vegetație bogată, iar terenul este accidentat, iar la cautări au fost mobilizați și 15 voluntari.

După aproximativ opt ore de căutări fără întrerupere desfășurate de peste 50 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari în dimineața de sâmbătă, la ora 6:00,  bătrâna dispărută a fost găsită în grădina unei locuințe  din comuna Ciprian Porumbescu, locuință situată la o distanță de aproximativ un kilometru de cea a persoanei dispărute.

Femeia nu prezenta leziuni fizice, nu a fost victima vreunei infracțiuni, însă s-a solicitat intervenția unui echipaj medical pentru a o transporta la UPU Suceava în vederea  internării la Secția Psihiatrie Burdujeni și a fost preluată de un echipaj medical din cadrul UPU Suceava şi transportată la UPU Suceava pentru investigaţii amănunţite.

În acest caz s-a luat legătura cu persoanlul medical, urmând ca după efectuarea tuturor consultaţiilor necesare să se ia în calcul şi solicitarea Poliţiei ca aceasta să fie internată la Secţia de Psihiatrie Burdujeni, precizează sursa citată.(N.B.)

loading...