Țigări de contrabandă de aproximativ 182.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, joi, țigări de contrabandă de aproximativ 182.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 26 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, lucrători din cadrul sectorului au observat mai multe persoane care se deplasau, pe direcția localității Straja, de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea lor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean. Drept urmare, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că polițiștii de frontieră au descoperit la fața locului 14 colete ce conțineau 7.000 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.900 lei.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a mai arătat că tot joi, lucrători din cadrul aceluiași sector, au mai descoperit abandonate, pe aceeași direcție, alte 16 baxuri cu țigări, de aceeași proveniență.

Astfel, cantitatea de țigări descoperită a fost inventariată și s-a constatat că este vorba de 8.470 pachete țigări, în valoare de 100.000 lei.

„În ambele cazuri, marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de