Autospecială de pompieri blocată într-un mal de pământ surpat în timpul unei intervenții la stingerea unui incendiu la Lisaura

O autospecială de pompieri a fost blocată, vineri, într-un mal de pământ care  s-a surpat sub greutatea mașinii în timpul unei intervenții la un incendiu în Lisaura, dar după ce apa din cisternă a fost folosită la stingerea focului, autospeciala a fost repusă pe carosabil.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Lisaura din comuna Ipotești.

Sursa citată arată că la sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

„Din cauza drumului de acces afectat de ploile din ultima perioadă, una dintre autospeciale a rămas blocată într-un mal de pământ, surpat sub greutatea mașinii, aproape de locul incendiului. După golirea cisternei (7.000 de litri), apa fiind utilizată la intervenția de stingere, care nu a fost afectată de acest aspect, autospeciala a fost deblocată și repusă pe carosabil”, se menționează în comunicat.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa două ore, iar în flăcări au ars acoperișul casei pe aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, documente personale și de proprietate, tâmplărie din lemn și din PVC și alte bunuri.

Incendiul a izbucnit din zona tabloului de distribuție a energiei electrice din locuință, cel mai probabil prin efect termic al curentului electric, generat de siguranțe fuzibile supradimensionate.

Prin intervenția lor pompierii au salvat o anexă gospodărească.(N.B.)

loading...