Nechifor, despre intervenția autorităților județene la inundații: Lucrurile nu se rezolvă de la sine. Nu crește un pod nou în locul celui stricat. Niciodată nu s-a întâmplat ca alocările pentru reparații să fie la jumătate față de cerere. Bâlba cu podul de la Milișăuți e de Stan și Bran.


Intră acum și în grupul de

Președintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că autoritățile intervin cam subțire în ceea ce înseamnă gestionarea inundațiilor.

„Nu mai vorbesc de bâlba cu podul de la Milișăuți care este de Stan și Bran.la Milișăuți, e de patru săptămâni fisurat și blocat podul pe DN 2 H. După patru săptămâni să construiești cu pompă o rută alternativă din tubulețe pe care să o ia apa în patru zile e, într-adevăr, o chestiune subțire”, a spus Nechifor.

El a făcut comparație cu situația de la Dornești când în urma inundațiilor din 2010 s-a construit un pod de Armata Română din pontoane, cu respectarea legalității, cu respectarea normelor de siguranță a traficului, făcut totul asumat, în câteva zile și a ținut cât a fost nevoie.

„Acum să vii cu trei basculante de balast și câteva tuburi și să ți le ia apa în trei zile e chiar neserior. E subțire”, a spus deputatul.

El a menționat că a văzut în comunicarea de la centru, de la județ, despre soluția aceasta, care a fost salutată cu pompă. că e parteneriat public-privat e o chestiune extraordinară care va rezolva.

„E, n-a rezolvat”, a spus Nechifor.

El a arătat că crede că oamenii așteaptă altceva.

„Eu am fost câțiva ani vicepreședinte al CJSU Suceava, cu prefectul Sinescu ne-am făcut datoria. Nu am stat pe tânjeală că se rezolvă de la sine. Nu se rezolvă de la sine. Nu crește un pod în locul celui stricat peste noapte”, a subliniat deputatul.

Potrivit acestuia vina este un cumul, o boala administrației publice românești, că toți se lasă pe altul, că vine guvernul, că vine consiliiul județean, că vine prefectura.

Nechifor a criticat și alocările de fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații.

„E bătaie de joc la alocarea financiară. S-au dat jumătate din sume și au fost din nou ploi. Niciodată nu a fost o alocarea atât subțire și suntem în august și când să mai refaci  drumuri, să refaci poduri, podețe, punți pietonale?”, a întrebat deputatul.

El a mai spus că au mai fost probleme cu inundații în județul Suceava când au venit lideri centrali.

„Nu am văzut pe nimeni de la centru să fie alături de problemele sucevenilor”, a spus Cătălin Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de