Accident Gura Humorului: O șoferiță imprudentă aflată la volanul unei autoutilitare a acroşat cu roata refugiul pietonal, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară


Intră acum și în grupul de

Un accident rutier s-a produs marți dimineață, în Gura Humorului, după ce o șoferiță imprudentă aflată la volanul unei autoutilitare a acroşat cu roata refugiul pietonal, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisarul-şef Ionuţ Epureanu, accidentul s-a produs în jurul orei 05:20, pe B-dul Bucovina, din Gura Humorului, în dreptul Tipografiei „Tipografia.ro” şi a Magazinului „Penny”.

Epureanu a precizat că o femeie, N. I.,  de 51 de ani, din comuna Ostra, aflată la volanul unei autoutilitare marca VW LT46, având direcţia de deplasare Frasin către Suceava, din cauza conducerii imprudente a acroşat cu roata stânga faţă a autovehiculului refugiul pietonal amplasat pe axul drumului ce delimitează cele două sensuri de mers, în zona Tipografiei „Tipografia.ro” şi a magazinului „Penny”, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara marca MAN, condusă regulamentar de un bărbat, P. N. G., de 50 ani, din municipiul Suceava, care se deplasa din sens opus.

În urma impactului două persoane au fost rănite, șoferița de 51 de ani care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, dar și un bărbat de 44 de ani, din Ostra, pasager pe scaunul din dreapta faţă a autoutilitarei marca VW LT46.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu a mai spus că șoferul autoutilitarei marca MAN a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ceea ce privește șoferița, aceasta nu a putut fi testată cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate, urmând a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către lucrătorii din cadrul Biroului Rutier.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătoarea auto N. I.  care a condus autovehiculul imprudent, urmând a se stabili cu certitudine cauza producerii accidentului”, a spus Epureanu.

El a menționat că cei doi șoferi și pasagerii purtau centurile de siguranţă în momentul producerii accidentului rutier, iar cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

Precizăm că la fața locului au intervenit modulul SMURD al Gărzii de Intervenție Gura Humorului și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Sursa foto: ISU Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de