Jandarmi suceveni, avansați în grad la expirarea stagiului minim

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor de jandarmi din localităţile Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni şi Rădăuţi s-au desfăşurat miercuri, 1 august a.c., ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Suceava, au fost avansați în grad 31 de lucrători ai unităţii, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Astfel au fost avansați în gradul de maior 2 ofiţeri; în gradul de plutonier adjutant şef– 5 subofiţeri; în gradul de plutonier adjutant – 13 subofiţeri; în gradul de plutonier major – 7 subofiţeri; în gradul de plutonier – 4 subofiţeri.

„La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea ordinului ministrului afacerilor interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a ordinului inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade”, a menționat sursa citată.

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

(M.T.)

loading...