Lemn de aproape 50.000 lei, confiscat de polițiști de la o firmă din Broșteni


Intră acum și în grupul de

Polițiști și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava au confiscat material lemnos de aproape 50.000 de lei în urma unui control la o unitate de procesare a lemnului din Broșteni.

Potrivit IPJ Suceava, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat miercuri, 1 august a.c., un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială din satul Holda, orașul Broșteni, administrată de o femeie de 43 ani, din Broșteni.

 

Astfel, în urma verificărilor s-a constatat că în perioada iunie-iulie 2018 societatea a primit cantitatea de 65,62 m.c. lemn rotund rășinoase fără proveniență legală, în sensul că pe avizele primare de însoțire a materialului lemnos au fost înscrise coduri unice invalide și a livrat cantitatea totală de 54,12 m.c. cherestea răşinoase fără provenienţă legală.

De asemenea, s-au mai constatat încălcări ale legislaţiei silvice în vigoare în ceea ce priveşte înregistrarea avizelor de însoţire a materialului lemnos.

„În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţionalăa unității economice, aplicându-se 2 sancţiuni în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 119,74 m.c. material lemnos (65,62 m.c. lemn rotund răşinoase şi 54,12 m.c. cherestea răşinoase) în valoare de 47.438,8 lei”, a precizat Poliția Județeană Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de