Proiect de peste 100.000 de euro în Berchișești. Primarul Violeta Țăran a anunțat că 23 de camere de supraveghere video vor monitoriza cele mai importante zone ale comunei


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Berchișești, Zenovia – Violeta Țăran, a anunțat, vineri, că în localitate vor fi amplasate mai multe camere de supraveghere video, printr-un proiect finanțat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Violeta Țăran a precizat că în aceste zile AFIR a aprobat contractul de finanțare al investiției „Sistem de supraveghere video stradal în comuna Berchișești, județul Suceava”, proiectul fiind în valoare de peste 100.000 de euro.

Primarul comunei Berchișești a arătat că proiectul presupune amplasarea a 23 de camere video performante în cele mai importante zone ale comunei, respectiv intrări, ieșiri, intersecțiile principale, sediul Primăriei și a altor instituții, parcuri etc..

„Realizarea acestui sistem de supraveghere video va avea consecințe benefice pentru viața locuitorilor din Berchișești, prin creșterea substanțială a gradului de siguranță al acestora, precum și al gospodăriilor lor. Siguranța și integritatea cetățenilor și a bunurilor deținute de ei este o prioritate a Primăriei Berchișești, fapt pentru care îmi exprim convingerea că localnicii vor aprecia așa cum se cuvine reușita acestui nou obiectiv de investiții”, a precizat primarul comunei Berchișești, Zenovia – Violeta Țăran.

Ea a menționat că proiectul este derulat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Confluențe Nordice”, din care face parte comuna Berchișești, finanțarea fiind asigurată de AFIR.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de