Proiect de peste 100.000 de euro în Berchișești. Primarul Violeta Țăran a anunțat că 23 de camere de supraveghere video vor monitoriza cele mai importante zone ale comunei

Primarul comunei Berchișești, Zenovia – Violeta Țăran, a anunțat, vineri, că în localitate vor fi amplasate mai multe camere de supraveghere video, printr-un proiect finanțat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Violeta Țăran a precizat că în aceste zile AFIR a aprobat contractul de finanțare al investiției „Sistem de supraveghere video stradal în comuna Berchișești, județul Suceava”, proiectul fiind în valoare de peste 100.000 de euro.

Primarul comunei Berchișești a arătat că proiectul presupune amplasarea a 23 de camere video performante în cele mai importante zone ale comunei, respectiv intrări, ieșiri, intersecțiile principale, sediul Primăriei și a altor instituții, parcuri etc..

„Realizarea acestui sistem de supraveghere video va avea consecințe benefice pentru viața locuitorilor din Berchișești, prin creșterea substanțială a gradului de siguranță al acestora, precum și al gospodăriilor lor. Siguranța și integritatea cetățenilor și a bunurilor deținute de ei este o prioritate a Primăriei Berchișești, fapt pentru care îmi exprim convingerea că localnicii vor aprecia așa cum se cuvine reușita acestui nou obiectiv de investiții”, a precizat primarul comunei Berchișești, Zenovia – Violeta Țăran.

Ea a menționat că proiectul este derulat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Confluențe Nordice”, din care face parte comuna Berchișești, finanțarea fiind asigurată de AFIR.

(M.T.)

loading...