Șoferul unei mașini a fugit după ce a fost oprit de polițiști de frontieră în Solca. În portbagaj acesta avea țigări de contrabandă de peste 50.000 de lei. Polițiștii l-au reținut pe șoferul autoturismului cu rol de antemergător în cadrul acestei operațiuni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au oprit o operațiune de transport de țigări de contrabandă și au oprit, în trafic, pe raza orașului Solca, două autoturisme, marca Volkswagen Passat, înmatriculate în România.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, după oprirea mijloacelor de transport, șoferul unuia dintre autoturisme a abandonat mașina și a fugit de la fața locului, în portbagajul acesteia găsindu-se mai multe colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

La volanul celuilalt autoturism se afla un cetățean român, M. D., în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza județului Iași, iar în timpul cercetărilor s-a constatat că acesta avea rolul de antemergător.

În continuare, polițiștii au luat măsuri de supraveghere și monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii șoferul care a fugit de la fața locului, iar bărbatul din Iași, împreună cu mașina cu țigări, a fost conduse la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 4.430 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 51.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul respectiv a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar în cauză se fac cercetări pentru contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de