Revedere după 20 de ani la Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 4 august 2018, generația 1998 a reușit să adune câțiva reprezentanți în aula Colegiului Alexandru cel Bun. Zi însorită și plină, un cumul de trăiri, emoții și amintiri care și-au dat frâu liber printre cei prezenți. Gazdele de la colegiu au fost, de această dată, elevi din clasele XIIA, B, C, D, E, F și I iar invitații au fost cadrele didactice care au răspuns apelului.

Anii au trecut, 20 la număr, dar fiecare generație a rămas în memoria celor care au încercat să-i formeze cât mai corect, prin ceva, o caracteristică generală. Promoția 1998 a fost și a rămas una a respectului și a bunului simț, un posibil model pentru generațiile actuale.

Niște copii responsabili și implicați, serioși dar și dornici de distracții, elevi cărora nu li s-a oferit foarte mult dar care au știut să caute și să descopere. În vremuri în care calculatorul apărea pentru prima dată în școală, aceștia s-au format prin lectură, prin cunoaștere personală și prin experiență. Nu au luat nimic de-a gata ci au făurit prin efort propriu o carieră, o familie și un trai decent.

De aceea și preocupările lor sunt la fel de diverse, domeniile de activitate variate, viața i-a dus în locuri diferite dar i-a adunat aici, la Gura Humorului, dorința revederii și a aceleiași cunoașteri. Ingineri, IT-iști, profesori, educatori, farmaciști, afaceriști, absolvenți de facultate, părinți, un grup multicolor și vesel, avizi de comunicare și de revedere.
Într-un cadru special, la Codrii Bucovinei, atmosfera a încurajat dorința lor de apropiere iar timpul nu a fost suficient pentru a împărtăți experiența de viață și bogăția sentimentelor. Veniți din București, Târgu Mureș, Brașov, Târgoviște, din Italia, Germania sau Marea Britanie, foștii elevi ai colegiului au fost foarte aproape și au reușit să se simtă relaxați, antrenați de muzică din vremea lor, de cadrul memorabil al locației și de specificul dor românesc.

În numele cadrelor didactice care au avut plăcerea de a îi însoți în această zi de august, doresc să-i felicit pentru ce au reprezentat ei pentru liceul nostru, pentru devenirea lor și pentru că s-au întors cu gândul și cu inima la Colegiul Alexandru cel Bun de astăzi, Liceul Industrial de atunci, din 1998.

Profesor Cîmpan Brîndușa Luminița, Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

 


Intră acum și în grupul de