Sportivul dornean Gabriel Bularda a câștigat titlul de campion național de juniori 1 la alergare montană și s-a calificat la Campionatul Mondial de la Canillo-Andorra


Intră acum și în grupul de

Sportivul dornean Gabriel Bularda a câștigat, sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc, titlul de campion național de juniori 1 la alergare montană și s-a calificat la Campionatul Mondial de alergare montană care se va desfășura la Canillo-Andorra.

La Câmpulung Moldovenesc s-a desfășurat, sâmbătă, Campionatul Național de alergare montană, iar la categoria juniori primul loc a fost adjudecat de sportivul dornean Gabriel Bularda care a obținut titlul de Campion Național la categoria juniori 1 în proba de 6 kilometri.

După acest rezultat sportivul dornean s-a calificat la Campionatul Mondial de alergare montana care are loc pe în 16 septembrie Canillo -Andorra.

Reamintim că Gabriel Bularda a câștigat în data de 1 iulie titlul de campion european la categoria juniori tot în proba de alergare montană de la Skopje-Macedonia.

La categoria tineret sportivul Dorin Andrei Rusu a ajuns pe locul al treilea în proba de 8 kilometri.

Antrenorul Cristian Prâsneac a declarat că este încântat de evoluția elevilor săi.

„La Gabriel era de așteptat să câștige proba”, a spus Prâsneac.

El a menționat că Andrei Dorin Rusu, care în 26 iulie a cucerit Medalia de aur la Campionatul Național de Seniori și Tineret în proba de 1500 metri a avut la Câmpulung Moldovenesc de parcurs o distanță mai mare de 12 kilometri și o diferență de nivel de 1000 metri și s-a văzut mult că nu a făcut o pregătire specifică motiv pentru care a sosit pe locul 3. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de