Polițiștii suceveni au dat, săptămâna trecută, amenzi de aproape 568.000 lei și au confiscat bunuri de peste 47.000 lei. 8 persoane urmărite la nivel naţional au fost depistate în cadrul acțiunilor organizate

Poliţiştii suceveni au acţionat zilnic, în perioada 30.07.- 05.08. a.c.,  pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Suceava, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 96 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, s-a asigurat intervenția la 451 de evenimente,  368 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 225 infracțiuni.

Poliția Suceava a menționat că în această perioadă au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Poliţiştii au reținut 123 permise de conducere (12 pentru alcool, 49 pentru viteză excesivă și 62 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  24 de certificate de înmatriculare.

„Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic”, a precizat IPJ Suceava.

Astfel, au fost aplicate 1.273 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (952) au fost aplicate la regimul rutier, 136 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  185  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  567.716 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 47.410 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost prinşi în flagrant 21 de autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  5 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 8 persoane urmărite la nivel naţional.

Poliția Suceava a subliniat că poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

(M.T.)