Băut și cu permisul expirat, un bărbat din Arbore a fost depistat de polițiști în trafic, la volanul unei mașini fără RCA


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 48 de ani, din comuna Arbore, s-a ales cu dosar penal după ce a condus băut, având permisul expirat, o mașină fără RCA.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni, 6 august a.c., la ora 00.55, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea ce acționa pe DJ 178, din comuna Volovăț, a oprit pentru control, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Arbore.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că permisul de conducere este expirat din 17.07.2017, iar polița de răspundere civilă RCA, este expirată din data de 19.06.2018”, a precizat Poliția Suceava.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru neregulile constatate, bărbatul de 48 de ani a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare auto.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de