Peste 11 500 de şomeri se aflau în evidenţele AJOFM Suceava după primul semestru al acestui an. 403 absolvenţi ai promoţiei 2018 s-au înregistrat în luna iunie la AJOFM


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuţ Burgheaua, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că în baza de date a instituţiei, după primul semestru al acestui an, erau înregistraţi 11 601 şomeri, din care 2612 beneficiari de indemnizații de șomaj.

El a spus că rata șomajului înregistrat în județul Suceava la sfârşitul lunii iunie 2018 este de 5 la sută, în creștere cu 0,23 la sută față de luna mai.

“Trendul descrescător al ratei șomajului din ultimele 4 luni a fost întrerupt de înregistrarea absolvenților din promoția 2018, care au ales să caute un loc de muncă, să beneficieze de primele cuvenite celor care se angajează sau de alte servicii de ocupare”, a precizat Burgheaua.

El a menţionat că în evidențele AJOFM Suceava s-au înregistrat în cursul lunii iunie 403 absolvenți, majoritatea finalizând ciclul superior al liceului.

“Consilierii agenției sunt pregătiți să înregistreze promoțiile de absolvenți ai celorlalte forme de învățământ, cu finalizare în lunile următoare și să le ofere suport gratuit prin servicii specifice de ocupare: orientare în carieră, cursuri de formare profesională, medierea locurilor vacante pe plan local sau în străinătate, prime de inserție pe piața muncii sau prime de mobilitate”, a mai spus directorul executiv al AJOFM Suceava.(L.B.)

 


Intră acum și în grupul de