Tânăr din Horodnic de Sus, băut și fără permis, prins de polițiști după ce a furat mașina mamei sale


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani, din comuna Horodnic de Sus, s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a furat mașina mamei sale.

Potrivit IPJ Suceava, luni, 6 august a.c., la ora 05.45, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat pe DC 46B din comuna Horodnic de Jos un autoturism care a derapat și a intrat într-un șanț de pe marginea părții carosabile.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 18 ani, din comuna Horodnic de Sus.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în noaptea de 05/06.08.2018, după ce a consumat băuturi alcoolice, tânărul a sustras fără permisiunea mamei sale autoturismul și a condus vehiculul pe raza localității”, a precizat Poliția Suceava.

IPJ Suceava a menționat că în urma incidentului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea autoturismului, iar tânărul de 18 ani s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,furt în scop de folosință“, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de