Autoutilitară confiscată după ce un șofer a fost prins transportând ilegal material lemnos, pe raza comunei Horodnic de Jos

Un tânăr de 21 de ani, din comuna Dumbrăveni, a fost amendat cu 2.000 de lei, după ce a fost prins transportând ilegal material lemnos.

Poliția Suceava a precizat că miercuri, 8 august a.c., la ora 23.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Horodnic de Jos, autoutilitara condusă de un tânăr de 21 de ani din comuna Dumbrăveni, care transporta material lemnos.

„În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici. În urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 2,00 m.c. grinzi de esență rășinoase și 2,28 m.c. cherestea de esență rășinoase de diferite dimensiuni”, a menționat IPJ Suceava.

Astfel, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea, materialul lemnos în valoare de 2.859 lei a fost confiscat, iar autoutilitara a fost indisponibilizată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

(M.T.)