Activitatea Spitalului Județean de Urgență Suceava se va desfăşura normal în perioada mini-vacanţei de Sf. Maria, ambulatoriul unităţii urmând să fie închis doar pe 15 august. DSP Suceava a stabilit echipele care vor asigura permanenţa la nivelul instituţiei.


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că activitatea unităţii se va desfăşura normal în perioada minivacanţei de Sf. Maria, liniile de gardă ale secţiilor şi UPU vor funcţional normal, fiind asigurate stocurile necesare de medicamente şi materiale sanitare.

Rîmbu a spus că Ambulatoriul spitalului va fi închis doar în cursul zilei de 15 august, urmând ca în zilele de 16 şi 17 august activitatea să se desfăşoare conform programului.

“La noi activitatea medicală nu va avea de suferit. Se va funcţiona normal, ambulatoriul va fi miercuri închis, dar joi şi vineri se va desfăşura activitatea conform programului, ca şi urgenţele şi secţiile spitalului. Nu ne putem permite ca timp de 5 zile oamenii să nu aibă posibilitatea să-şi rezolve problemele de sănătate”, a subliniat Rîmbu.

El a mai spus că personalul TESA va fi liber şi în zilele de 16 şi 17 august, cu obligaţia de a le recupera ulterior.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Bianca Bighiu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că în perioada mini-vacanţei la nivelul instituţiei va fi asigurată permanenţa prin Serviciul de Supraveghere în Sănătate Publică, Serviciul Control în Sănătate Publică, Laboratorul de Microbiologie şi Serviciul Administrativ, astfel încât echipele de permanenţă să răspundă prompt eventualelor situaţii care ar putea să apară în aceste zile libere.

Reamintim că Guvernul a stabilit că 16 şi 17 august vor fi zile nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public, urmând să fie recuperate pe 25 august şi pe 1 septembrie, în regim de program normal sau prin prelungirea programului de lucru până pe 7 septembrie.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de