Ion Lungu avertizează cu rezilierea contractului firma care ar trebui să lucreze la asfaltarea străzilor Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu: Luați măsuri să terminăm cât mai repede. Nu pot să stau să mă rog de un constructor care a câștigat licitația ca să lucreze


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, marți, la comandamentul pentru investiții în municipiul Suceava că în ceea ce privește străzile Bogdan Vodă și Mihai Sadoveanu poate vorbi de cum nu asfaltează cei de la SUCT și a avertizat că firma riscă să piardă contractul.

„Am fost ieri după amiaza acolo, m-au certat oamenii și au dreptate”, a spus primarul care a arătat că se lucrează foarte greu și că pe strada Bogdan Vodă se lucrează foarte lent, iar pe strada Mihail Sadoveanu lucrarea e ca și inexistentă și că s-a săpat o bucată de șanț și că  s-a încurcat circulația acolo și cam atât.

„Culmea. E foarte greu de bani, dar azi nu e problema financiară. Nu avem deloc datorii. Nu puteți spune că nu se lucrează din cauza datoriilor”, a spus Ion Lungu.

Reprezentantul firmei a spus că subcontractorul nu se ocupă cum trebuie, dar primarul i-a reproșat că acesta nu a fost declarat la licitație și că Primăria are contract doar cu firma care a câștigat licitația și nu este problema municipalității situația subcontractorilor.

„Eu am contract cu SUCT. Ați câștigat licitația, punct. Nu mă interesează ce subcontractori aveți. Nu a fost subcontractor declarat la licitație. Eu vreau să rămână loc de „Bună ziua” între Primărie și SUCT. Ce vrobiți- e ca la americani- se poate folosi împotriva dumneavoastră. Noi nu am semnat decât cu SUCT și numai cu dumneavoastră vorbesc, numai pe dumneavoastră vă cert, numai pe dumneavoastră vă trag la răspundere”, a spus Lungu.

El a atras atenția că aceste lucrări au un termen limitat de 90 de zile și a cerut să găsească soluția pentru a face o lucrare de calitate.

„Luați măsuri să terminăm cât mai repede”, a spus Lungu care a menționat că firma a câștigat mai multe lucrări de investiții, iar în Suceava nu lucrează.

„Prindeți zece lucrări și noi stăm și ne uităm la dumneavoastră. Culpa e sută la sută a dumneavoastră”, a spus Lungu.

Ulterior, într-o declarație de presă, primarul Ion Lungu a avertizat firma că riscă rezilierea contractului.

„Nu vreau să ameninț în niciun fel, dar în măsura în care lucrurile nu se întâmplă vom umbla la contract. Nu pot să stau să mă rog de un constructor care a câștigat licitația ca să lucreze”, a spus Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de