Țigări de contrabandă de peste 180.000 lei confiscate de polițiștii din Vicovu de Sus, după ce un șofer și-a abandonat mașina și a luat-o la fugă

Polițiștii din Vicovu de Sus au confiscat miercuri seară țigări de contrabandă în valoare de peste 180.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, miercuri, 15 august a.c., în jurul orei 20.40, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus ce acționa pe raza comunei Straja a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism de teren înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia, iar după somațiile legale, polițiștii au efectuat uz de armă în plan vertical.

 

„Conducătorul auto nu s-a conformat și a fugit, fără a putea fi reținut”, a precizat Poliția Suceava.

În urma verificării interiorului autoturismului abandonat, polițiștii au identificat 18.860 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 188.600 lei.

Astfel, țigările au fost ridicate pentru cercetări, iar autoturismul de teren în valoare de circa 4.000 de euro, a fost indisponibilizat.

Totodată, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea conducătorului auto implicat în comiterea faptei.

(M.T.)