Trei gospodării din Frăutății Noi, afectate de un incendiu izbucnit din cauza unui cablu electric defect

Un incendiu puternic a izbucnit duminică după-amiază în satul Vuliva, din comuna Frătăuții Noi, din cauza unui cablu electric defect.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Gălănești și Bilca, au intervenit cu 8 autospeciale pentru stingerea flăcărilor.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul unei case de locuit și al unei anexe, corp comun, precum și la acoperișul unei locuințe învecinate, cu pericol de propagare la cele două gospodării și la o proprietate din apropiere”, a spus Găleată.

El a precizat că la prima gospodărie au ars acoperișul corpului comun pe aproximativ 140 mp, bunuri din podul locuinței și din anexă și altele.

De asemenea, s-au degradat elemente de tâmplărie, aproximativ 20 mp din acoperișul unei anexe și un autoturism.

La cea de-a doua gospodărie, a ars parțial acoperișul casei, pe aproximativ 60 mp, și s-a degradat tavanul camerelor, pe aceeași suprafață.

Flăcările au afectat și aproximativ 2 mp din acoperișul locuinței dintr-o a treia proprietate.

Pe timpul intervenției pompierilor, o femeie în vârstă de 54 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care a transportat-o la spital pentru investigații suplimentare.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect”, a menționat slt. Alin Găleată,

(M.T.)