Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii, discutat la Casa de Pensii Suceava de persoanele interesate. Boliacu: Vom transmite Casei Naționale de Pensii propunerile formulate


Intră acum și în grupul de

Propunerile şi sugestiile legate de conţinutul proiectului de lege privind sistemul public de pensii formulate în cadrul întâlnirii organizate, luni, de Casa Judeţeană de Pensii Suceava cu reprezentanţii sindicatelor, pensionarilor, patronatelor şi ai societăţii civile, vor fi înaintate Casei Naţionale de Pensii.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a precizat într-un comunicat de presă, că instituţia a organizat, luni, o întâlnire cu reprezentanţii  sindicatelor, pensionarilor, patronatelor şi ai societăţii civile în cadrul procesului de transparenţă decizională a proiectului de Lege privind sistemul public de pensii, care se află în stadiul analizei şi formulării de propuneri şi opinii în scopul identificării unor potenţiale variante de îmbunătăţire.

El a spus că la întânire au participat conducerea şi funcţionari ai Casei Judeţene de Pensii Suceava, reprezentanţi ai Prefecturii, reprezentanţi ai CARP Pensionari, ai Asociaţiei Pensionarilor “Solidaritatea”, ai Patronatului IMM Suceava, ai Patronatului femeilor de afaceri IMM Suceava, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor CNSRL “Frăţia”,  Cartel “Alfa”, “Meridian”, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice şi ai CAR Pensionari Suceava.

Boliacu a menţionat că noile reglementări care vor fi aduse de proiectul legii pensiilor au fost prezentate în cadrul întâlnirii de conducerea CJP Suceava, dar şi principalele avantaje ale acestora, discuţiile fiind axate pe noutăţile prezentate.

“S-au prezentat păreri, sugestii şi propuneri privind conţinutul proiectului de lege.

 Discuţiile au fost ample şi au vizat atât sfera asiguraţilor, cât şi sfera pensionarilor actuali. Au fost depuse materiale cu conţinutul pe larg al tuturor propunerilor, care au fost preluate de către Casa Judeţeană de Pensii Suceava”, a explicat Boliacu.

El a precizat că CJP Suceava va întocmi o notă referitoare la rezultatele întâlnirii pe care o va înainta, împreună cu materialele depuse, către Casa Naţională de Pensii Publice în cursul zilei de joi.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de