Primăria Suceava pregătește programe cu fonduri europene pentru colegii sucevene. La Colegiul Alimentar care va fi modernizat pentru a școli, în sistem dual, elevii pentru domeniul alimentației publice, iar la CN Petru Rareș se va amenaja un corp de clădire pentru partea de gimnaziu. Lungu:Continuăm să investim în școlile din municipiu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipalitatea continuă investițiile în unitățile școlare din municipiu și că va susține, financiar, și trei proiecte cu finanțare europeană la trei colegii din municipiu.

Lungu a spus într-o conferință de presă că școlile din municipiul Suceava sunt pregătite din punct de vedere administrativ.

El a arătat că și în acest an sunt alocați circa 3 milioane de euro alocate pentru școli.„

„Putem spune că acel titlu de excelență în educație care se referea la sprijinul autorităților locale pentru învățământ a fost binevenit pentru Suceava și arătăm că sprijinim în continuare școlile sucevene, învățământul preuniversitar”, a spus Lungu.

El a menționat că în ședința de joi a CL Suceava, se alocă, la Colegiul Național „Petru Rareș”,  un milion de lei, acolo fiind deja începute lucrările pentru un corp nou de clădire.

Primarul a spus că alți 300.000 de lei merg la Colegiul Alimentar unde se pregătește un program pe  fonduri europene și că sunt lucrări de anvergură, cum ar fi la Școala generală nr. 10 unde se mansardează mai ales că sunt solicitări pentru această școală în condițiile în care numărul de elevi este în creștere în zonă.

„Se lucrează la mai toate școlile și grădinițele din județ”, a spus Lungu.

El a arătat că sunt pregătite trei proiecte europene pentru Colegiul Tehnic „Petru Mușat” pentru Colegiul „Petru Rareș”, unde partea de clădire pentru gimnaziu va fi amenajată cu fonduri euroepene, dar și  modernizarea Colegiului Alimentar.

Primarul a explicat că se dorește să se dea posibilitatea acestui liceu alimentar care are dotări ce trebuiesc actualizate, are laboratoare, clădiri, ateliere de producție, patiserie și alte activități să fie modernizat cu fonduri europene și să fie organizat învățământ dual.

„Să putem pregăti forță de muncă în domeniul alimentar și nu numai”, a menționat Lungu.

El a subliniat că aceste trei proiecte europene pe care le susține Primăria Suceava au costuri neeligibile și care vor fi suportate de la bugetul municipiului și că, la fel, cota de contribuție de 2 la sută va fi suportată tot de municipiu.

 


Intră acum și în grupul de