Îmbrăcăminte contrafăcută în valoare de 50.000 lei, confiscată în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret –I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, într-un automarfar cu care călătoreau doi cetăţeni ucraineni, sute de articole de vestimentaţie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marți, 4 septembrie a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru efectuarea controlului de frontieră, un cetățean ucrainean în vârstă de 55 de ani, la volanul unui automarfar marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina. Conducătorul auto era însoțit de un al doilea șofer, tot cetățean ucrainean, în vârstă de 48 de ani.

„Deoarece existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul marfă, mai multe colete în care erau 343 articole de vestimentaţie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridica la suma de 50.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali și predate polițiștilor de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

„În urma celor constatate, cetățenilor ucraineni li s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de