Acasă Social Două eleve din judeţul Suceava au obţinut menţiuni la Olimpiada Internaţională de...

Două eleve din judeţul Suceava au obţinut menţiuni la Olimpiada Internaţională de Lectură, iar una dintre ele a fost premiată şi pentru originalitate


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, vineri, că două eleve premiate la faza naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română au reprezentat judeţul Suceava la Olimpiada Internaţională de Lectură, desfăşurată la Constanţa, în perioada 1-5 septembrie 2018.

Sursa citată menţionează că Olimpiada Internațională de Lectură se adresează, conform regulamentului specific, „elevilor cu vârste cuprinse între 13-19 ani (din clasele VII-XII), fiind valorificate experiența de lectură a elevului din învățământul preuniversitar și achizițiile culturale raportate la identitatea sa lingvistică și culturală.”

“Olimpiada s-a desfășurat pe trei niveluri: Nivelul 1 (clasele VII-VIII), Nivelul 2 (clasele IX-X), Nivelul 3 (clasele XI-XII). Din lotul României au făcut parte elevii care au obținut Premiile I, II și III la Olimpiada Națională de Limba și literatura română, respectiv la etapa naţională a Olimpiadei de lectură – Lectura ca abilitate de viaţă. Din afara României au participat elevi din Qatar, Ucraina, Republica Moldova și Cipru”, precizează ISJ Suceava.



Judeţul Suceava a fost reprezentat de două eleve premiate la faza naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română, Alexia Ianoş, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava, care a participat la nivelul 1, fiind îndrumată de profesoara Mariana Cucuveică, respectiv eleva Magda Adriana Oprişanu, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane”  Fălticeni, care a participat la Nivelul 3, eleva fiind îndrumată de profesoara Daniela Pavel.

“Ambele eleve s-au situat pe locul IV obţinând Menţiunea I, iar eleva Magda Oprişanu a primit şi un premiu special pentru originalitatea abordării, singurul premiu special de acest fel”, menţionează ISJ Suceava.

Lotul judeţului nostru a fost însoţit de profesoara Mihaela Papanicolau de la Şcoala Gimnazială “Jean Bart” Suceava.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version