Două fete din Pătrăuţi, accidentate de o mașină condusă de un tânăr băut care a părăsit locul faptei

Două fete, de 12 și 14 ani, din Pătrăuţi, au fost accidentate de o mașină condusă un localnic de 28 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit Poliției Județene Suceava, accidentul a avut loc duminică, 9 septembrie a.c., în jurul orei 15.40, pe un drum comunal neclasificat din comuna Pătrăuţi.

Astfel, în timp ce conducea autoturismul, tânărul de 28 de ani a efectuat un viraj la dreapta, moment în care a surprins şi accidentat ușor două fete de 12 și 14 ani, ambele din localitate, după care a părăsit locul accidentului.

„Deşi iniţial au declarat faptul că au suferit leziuni în urma accidentului, ulterior, în prezenţa părinţilor, cele două minore nu au mai dorit să se deplaseze la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, aspect susţinut şi de părinţii acestora, considerând că acest lucru nu se impune”, a precizat IPJ Suceava.

Șoferul mașinii a fost găsit de polițiști la domiciliu şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile ucrainene, ce a fost reţinut de polițiști, în vederea stabilirii cu exactitate a modului de dobândire şi a veridicității acestuia.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)