Bărbat băut și fără permis, prins de polițiștii din Liteni la volanul unei mașini cu inspecția tehnică periodică expirată

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din oraşul Salcea, s-a ales cu dosar penal după ce a condus băut și fără permis.

Poliția Suceava a precizat că duminică, 9 septembrie a.c., la ora 17.16, un echipaj din cadrul Poliției orașului Liteni a oprit pentru control pe DJ 208A din localitate autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din oraşul Salcea.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat IPJ Suceava.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul are inspecția tehnică periodică (ITP) expirată din 17 august 2018.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru neregulile constatate, șoferul a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei și s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare ale autoturismului.

(M.T.)