Peste 1.400 de sancțiuni de aproape 674.000 lei, aplicate de polițiștii sucevenii săptămâna trecută

Poliţiştii suceveni au acţionat zilnic, în perioada 3 – 9 septembrie a.c.,  pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Potrivit Poliției Județene Suceava, urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor.

Astfel, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 86 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice.

Poliția Suceava a menționat că s-a asigurat intervenția la 382 de evenimente,  291 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 209 infracțiuni.

De asemenea, au acţionat zilnic 9 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Poliţiştii au reținut 101 permise de conducere (10 pentru alcool, 35 pentru viteză excesivă și 56 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 31 de certificate de înmatriculare.

„Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic”, a precizat Poliția Suceava.

Sursa citată a menționat că au fost aplicate 1.420 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1237) au fost aplicate la regimul rutier, 135 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 48  pentru fapte de altă natură.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 673.945 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 9.018 lei.

Totodată, urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 25 de  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  7 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, a mai arătat Poliția Județeană Suceava.

(M.T.)