Doi bărbați au fost prinși de jandarmii suceveni în timp ce pescuiau ilegal în zona Acumulării Rogojeşti


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni au prins, în noaptea de miercuri spre joi, doi bărbați ce pescuiau ilegal în zona Acumulării Rogojeşti.

Potrivit Jandarmeriei Suceava, în noaptea de miercuri spre joi, respectiv 12/13 septembrie a.c., jandarmii suceveni au desfăşurat, în comun cu Asociaţia Club Sportiv Bucovina Fishing, o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret.

„În urma acţiunii desfăşurate au fost depistate doua persoane de sex masculin care aveau asupra lor o plasă de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ 70 m prin intermediul cărora s-au pescuit aproximativ 30 de kilograme de peşte din speciile ştiucă, crap, lin și alte specii, persoanele in cauză au fost conduse la Secția de Poliție Siret pentru cercetări. Peştii au fost redaţi mediului natural, iar plasele de pescuit au fost distruse prin ardere”, a precizat sursa citată.

Jandarmii atrag atenția că vor acţiona şi în perioada următoare pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de