Cinci autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a izbucnit într-o gospodărie din Solca


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din Solca a fost cuprinsă de un incendiu puternic, în noaptea de miercuri spre joi, pompierii intervenind cu cinci autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit militarii Gărzii de Intervenție Solca și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Arbore.

„La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la o locuință învecinată”, a spus Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 200 mp, o bucătărie de vară pe 50 mp, un depozit de furaje și un adăpost de animale, corp comun, pe 130 mp, un garaj și o magazie de lemne pe 90 mp, circa 10 metri cubi lemn de foc, 5 metri cubi cherestea, 3 metri cubi lambriu, utilaje agricole și alte bunuri din gospodărie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei proprietarului și locuința învecinată. (M.T.)


Intră acum și în grupul de