Țigări în valoare de 230.000 lei, confiscate de polițiștii de froniteră suceveni după ce au observat mai multe persoane care descărcau din două autoturisme de teren mai multe colete și le încărcau într-un alt autoturism


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, miercuri, țigări de contrabandă de 230.000 lei, după ce au observat mai multe persoane care descărcau din două autoturisme de teren mai multe colete și le încărcau într-un alt autoturism.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în data de 12 septembrie a.c., la nivelul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea unui imobil de pe raza localității Brodina de Sus mai multe persoane în timp ce descărcau din două autoturisme de teren mai multe colete și le încărcau într-un alt autoturism.

„În momentul în care persoanele au observat echipajul mobil al poliției de frontieră, s-au urcat în două dintre autoturismele de teren şi au demarat în trombă pe drumurile forestiere din apropiere, iar cel de-al treilea autoturism marca Audi înmatriculat în Bulgaria a fost abandonat”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

„Imediat, s-a trecut la verificarea şi cercetarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice, ocazie cu care la scurt timp colegii noştri au descoperit abandonate mai multe colete cu ţigări şi unul din autoturismele de teren folosite la activitatea infracţională”, a mai arătat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Astfel, cele două autoturisme şi ţigările au fost duse la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.660 pachete cu țigări,  de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare de 230.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două autoturisme înmatriculate în Marea Britanie, respectiv Bulgaria, în valoare de 3.500 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează în continuare cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de